Haute Route
En haute route tur är en högalpin upplevelse utöver det vanliga. Man kan förstå att det är alpernas mest populära skidtur!

Palle Frobe, Bergsguide (UIAGM)
  HISTORIA     TURER     UTRUSTNING     VANLIGA FRÅGOR     FLER AKTIVITETER     GUIDE INFO     BOKNING     KONTAKT  
[sommar program]


Vinter program
Mountain Event som driver Hauteroute.net erbjuder en rad andra aktiviteter i bergsmiljö. Dessa kan bokas online på Mountain Events hemsida, www.mountainevent.se. Mountain Event strävar efter att erbjuda sina gäster högsta kvalitet och säkerhet för att därigenom säkerställa att varje aktivitet blir en upplevelse för livet!

Våra vinteraktiviteter körs från december till maj och dessa kan bokas upp till ett år i förtid. På vår hemsida, www.mountainevent.se presenteras eventuella sista minuten platser. För att se vårt sommar program, klicka här!

Vi reserverar oss för ändringar i priser och program under säsongens gång.

 MOUNTAIN EVENT

Mountain Event är en bokningsbyrå för aktiviteter i bergsmiljö. Vi erbjuder alla typer av aktiviteter i berg som utförs av auktoriserade bergsguider (UIAGM/IVBV/IFMGA).

Mountain Event

Isklättring La Grave
Har du drömt om att lära dig isklättra eller har du klättrat en del och vill prova nya utmaningar?! Vi erbjuder isklättring i La Grave omdådet med svensk bergsguide. Oavsett om du är nybörjare eller mer avancerad lovar vi att du får en utmaning och en upplevelse utöver det vanliga.

Den övergripande målsättningen är att ni skall utvecklas som isklättrare och känna er säkrare samtidigt som vi vill att ni skall få uppleva den storslagna miljön som La Meije borgar för.

Ort: La Grave
Längd: 5 dagar Period: dec-mars Pris: 1050 Euro/pers
 
boka online | mer info

 


Nybörjarkurs isklättring
Har du funderat på att testa isklättring?! Nu har du chansen att lära dig grunderna under ledning av svensk bergsguide. I arktisk miljö får du prova på att klättra på de frusna vattenfallen med norrskenet som belysning. Vi står för all utrustning!

Målsättningen med aktiviteten är du skall få en inblick i hur det är att isklättra. Under kursen kommer mycket fokus ligga vid att klättra aktivt för att ni verkligen skall få prova på och uppleva isklättring. Ni kommer även att introduceras till den vanligaste utrustningen och de vanligaste teknikerna.

Ort: La Grave, Kiruna, Riksgränsen
Längd: 2 dagar Period: dec-mars Pris: 290 Euro/pers
 
boka online | mer info

 


Lavinkurs
För dig som redan har teoretisk kunskap om laviner och användande av säkerhetsutrustning så erbjuder vi en praktisk kurs om laviner som hålls av Svenska bergsguider. Kursen syftar till att öka förståelsen för de bakomliggande faktorerna till att laviner uppkommer samt hur man aktivt som skidåkare kan minimera sin riskexponering och göra riskbedömningar på plats.

Under kursen kommer mycket fokus läggas vid att studera snölager, vägval samt användande av sond och transciever. Vidare kommer en större olycksfallssimulering att genomföras där fler moment knyts samman.

Ort: Chamonix, Riksgränsen
Längd: 3 dagar Period: feb-mars Pris: 290 Euro/pers
 
boka online | mer info

 


Offpistvecka
För dig som vill njuta av en veckas skidåkning utöver det vanliga och slippa det vanliga semesterstöket är detta en aktivitet att rekommendera. Veckan innehåller skidåkning i olika typer av terräng med olika lutning, endast er egen ambition och önskemål sätter gränserna. Under veckan kommer en dagstur genomföras då guiden tar er med bortom liftsystemet.

Möjlighet finns att arrangera vinprovning eller helikopterskidåknig om gruppen önskar, hör av er till oss på Mountain Event i så fall.

Ort: Chamonix, La Grave, Verbier, Zermatt
Längd: 6 dagar Period: jan-apr Pris: 390 Euro/pers
 
boka online | mer info

 


Randoneé St Bernard
I de schweiziska alperna ligger bergspasset St Bernard med ett gammalt kloster från vilken dagsturer utgår. Med hjälp av alpin turutrustning tar guiden er med på olika typer av skidåkning i offpist terräng.

Aktiviteten utgår från Chamonix där ni övernattar första natten. Övriga nätter bor ni på ett gammalt kloster uppe i bergen, vilket är en upplevelse i sig. Frukost och middag intas på klostret, lunchpaket tas med på era strapatser. Under veckan kommer guiden att ta er med på olika turer med olika svårighetsgrad i skiftande terräng.

Ort: St Bernard
Längd: 3 dagar Period: mars-apr Pris: 390 Euro/pers
 
boka online | mer info

 


Skidbestigning Lofoten
Skidbestigning på Lofoten är en oförglömlig upplevelse - Skiing in the magic islands! På ett dramatiskt sätt möter fjäll och hav varandra på Lofoten och för dig som skidåkare innebär det massor med fallhöjd!

Under veckan kommer olika toppturer att genomföras. Om vädret tillåter beger vi oss upp på Geitgaljtind som ger oss drygt 1000 fallhöjdsmeter hela vägen ner till fjorden där ni möts av doften av tång när havet slår över skidorna. Andra turer som är aktuella är Torskmannen och Rundfjället med fallhöjder mellan 600 och 800 meter för att nämna några.

Ort: Lofoten
Längd: 5 dagar Period: mars-maj Pris: 590 Euro/pers
 
boka online | mer info

 


Skidtur Grand Paradisio
Under fem dagar går ni på tur med svensk bergsguide i nationalparken Gran Paradisio i Aostadalen i Italienska alperna. Skidåkningen under turen är varierande i offpist terräng och guiden tar er till den bästa åkningen som går att finna.

Under veckan kommer ett flertal toppar bestigas. Veckans höjdpunkt är bestigningen av Grand Paradisio, 4061 m.ö.h. som genomförs om vädret är det rätta och gruppen känner sig mogen. Vissa delar genomförs med stegjärn med skidorna på ryggen och även rep och sele kommer att användas.

Ort: Aosta
Längd: 5 dagar Period: mars-maj Pris: 690 Euro/pers
 
boka online | mer info

 


Topptursvecka Chamonix
För dig som verkligen vill uppleva Europas skidmecka nummer ett kan vi erbjuda en topptursvecka i Chamonix! Varje dag står en ny topptur på programmet som bergsguiden tar er med på. I Chamonix området finns en hel uppsjö toppar lämpliga för turer. Vissa är tekniskt svårare och mer fysiskt krävande än andra. Tillsammans med er svenska bergsguide väljer ni ut lämpliga toppar som ni bestiger.

Kvällarna ägnas åt olika teman som guiden behandlar med gruppen. Dessa teman är tänkta att vara relaterade till de praktiska övningarna och upplevelserna dagtid för att skapa en större förståelse och kunskap.

Ort: Chamonix
Längd: 6 dagar Period: feb-mars Pris: 490 Euro/pers
 
boka online | mer info

 


Topptursvecka Riksgränsen
För dig som verkligen vill uppleva norra Europas skidmecka kan vi erbjuda en topptursvecka i Riksgränsen! Varje dag tar er guide med upp på en nya topp som ni sedan åker skidor ner för. Riksgränsen är känt för sitt oexploaterade fjäll med unik möjlighet till offpist åkning i världsklass.

I maj finns möjlighet att åka skidor på natten i ljuset av midnattssolen vilket är storslaget. I Riksgränsen området finns en hel uppsjö toppar lämpliga för turer. Vissa är tekniskt svårare och mer fysiskt krävande än andra.

Ort: Riksgränsen
Längd: 6 dagar Period: apr-maj Pris: 450 Euro/pers
 
boka online | mer info

 

Mountain Event erbjuder klättring, heliskiing, expeditioner, skidturer, vandring, alpinism, via ferrata, äventyr.
Copyright 2005 by Mountain Event Europe. All rights reserved. För mer information kontakta, info@mountainevent.com.