Haute Route
En haute route tur är en högalpin upplevelse utöver det vanliga. Man kan förstå att det är alpernas mest populära skidtur!

Palle Frobe, Bergsguide (UIAGM)
  HISTORIA     TURER     UTRUSTNING     VANLIGA FRÅGOR     FLER AKTIVITETER     GUIDE INFO     BOKNING     KONTAKT  
Haute route skidtur, Chamonix-Zermatt


Info om våra guider
Alla våra guider som erbjuder Haute Route turer är auktoriserade bergsguider. Bergsguidens uppgift är att läsa av gruppens nivå och ambition för att sedan ta dem med på en så maximerad upplevelse som möjligt genom nyttjande av sin mångåriga erfarenhet och lokalkännedom. Guiden ansvarar även för många av detaljerna kring aktiviteten såsom utrustning, liftkort, bokning av övernattning på berget, etc. Alla guider vi samarbetar med pratar god engelska.

 

UIAGM/IVBV/IFMGA
UIAGM står för Union Internationale d´Associations de Guide de Montagne och är den internationella sammanslutningen för bergsguider. Ett tjugotal länder är anslutna till UIAGM som även går under beteckningarna IVBV (Internationale Vereinigung der Bergführerverbände) samt IFMGA (International Federation Mountain Guide Association).

Bergsguiden ansvarar för aktivitetens utförande och allt runt om kring från logistik och utrustning till bokning av hyttor på berget. Bergsguiden kan ta med dig på allt från enkel klippklättring till hisnande skidexpeditioner på Grönland.

För att bli auktoriserad UIAGM-guide krävs det att man genomgår en flerårig utbildning inom någon av medlemsländernas organisationer. För att bli UIAGM-guide krävs det att man är minst 22 år och man har en hel del förkunskap. Man måste ha minst fem års klätter- och skiderfarenhet, ha förstahjälpen utbildning samt vara utbildad klätterinstruktör. Vidare måste man ha dokumenterad erfarenhet av minst 50 alpina turer, 20 klätterturer grad 6, 20 skidbestigningsturer, etc.

 

Info för guider
Är du bergsguide och vill samarbeta med oss? Vi söker ständigt erfarna bergsguider som är UIAGM auktoriserade och vill vara med och leverera hög kvalitet till våra gäster. Har du särskild erfarenhet eller geografisk kännedom är detta ett plus. Hör av dig till oss på info@mountainevent.com.

Authorized UIAGM, IVBV, IFMGA mountain guides

Mountain Event erbjuder klättring, heliskiing, expeditioner, skidturer, vandring, alpinism, via ferrata, äventyr.
Copyright 2005 by Mountain Event Europe. All rights reserved. För mer information kontakta, info@mountainevent.com.